Våra måltider

På Ekeby får vi vår mat från Solskenets förskola. Solskenets förskola är Uppsalas första KRAV-certifierade förskola (2014-04-11). Pressmeddelande.

Måltiderna tillagas i ett modernt kök. Det mesta görs från grunden och man försöker använda så lite halvfabrikat som möjligt. Man gör t.ex. eget potatismos, såser, etc. samt kokar egen fruktsoppa, för att minimera sockerintaget.

Vi serverar frukt till alla barn under förmiddagen samt lunch och mellanmål varje dag. Till mellanmål kan det tex vara smörgås med pålägg och mjölk/vatten eller fil och flingor.

Även om barnet äter en bra lunch och ett sunt mellanmål på förskolan så är det viktigt att barnet får ett lagat mål mat hemma för att tillgodose dagens behov.